Hoppa till innehåll

Roliga kortspel att spela på regniga dagar

Händelser inom blackjack-sfären

Vi svenskar är verkligen fullkomligt tokiga i kortspel. Kanske har det någonting att göra med att möjligheterna till att spendera tid utomhus är kraftigt limiterade på grund av väder under en stor del av året. Oavsett varför så är en sak säker: vi älskar att fördriva tiden med hjälp av en kortlek.

Kortspel är verkligen ett fantastiskt sätt att umgås. Man kan samlas genom generationerna för en stunds gemenskap och vänskaplig tävlan. En kortlek är också perfekt att ha med sig för en utekväll på stan med vännerna. Att spela ett parti kort är alltid uppskattat och är en rolig sysselsättning för människor i alla åldrar.

Men det kan samtidigt vara svårt att hitta nya spel som man är intresserad av att pröva. Det är samtidigt väldigt lätt hänt att man fastnar i att spela samma gamla vanliga spel, gång på gång och år ut och år in. Därför har vi listat några tips på roliga spel, med allting från kortspel för två personer, till andra spel som går att spela både digitalt såväl som med en fysisk kortlek.

Vändtia

Vändtia är en odödlig klassiker och är ett utav de mest populära kortspelen som spelas i Sverige. Vändtia kan spelas med mellan 2–8 personer, även om många föredrar att spela det en mot en då det leder till lite jämnare matcher. Vändtia går fort att spela och att lära sig och är fantastiskt att spela när man snabbt vill få sig en kortspelsupplevelse. Reglerna är väldigt simpla och det finns inte mycket som man kan göra fel när man väl spelar.

Poker

Att spela onlinepoker är enorm hobby både i Sverige och runtom i världen. Över 100 miljoner människor spelar onlinepoker och många duktiga spelare kan faktiskt försörja sig på sitt pokerspelande. Även om du med största sannolikhet är långt ifrån den nivån så kan onlinepoker vara en fantastiskt underhållande sysselsättning. Det som är så roligt med poker är dels att man får utmana andra spelare från runtom i världen, samtidigt som man själv alltid har utrymmet att utvecklas och bli en bättre spelare. Om du känner att du inte är intresserad av att spela för riktiga pengar så finns det ändå goda möjligheter till att spela poker online eller digitalt.

Vissa hemsidor har insett att det är många som gillar poker men som inte vill satsa riktiga pengar. Därför har dessa hemsidor möjliggjort för spelare att spela poker mot andra människor med hjälp av en digital valuta som inte har något värde utanför spelet

Det kan också vara väldigt roligt att stå värd för en pokerkväll. Med hjälp av en kortlek, ett markerset och finkläder så kan man skapa en häftig Las Vegas-känsla i sitt eget hem. Självklart väljer ni själva om ni vill spela för riktiga pengar eller inte.

Harpan

Harpan är en form utav patiens som man spelar online. Det finns olika varianter att spela och är väldigt populärt på grund av att man kan utmana sig själv och alltid kan försöka slå sina egna rekord. Om du är intresserad av att testa på harpan så hittar du reglerna här.

De senaste inläggen

Innehåll