Patiens

Patiens, eller solitär som det också kallas, är ett enkelt och roligt sätt att spela kort när du inte har någon motspelare att tillgå. Det finns mängder av olika patienser med varierande svårighetsgrad och upplägg. Här kan du kan du läsa mer om patiensen historia och hur det kommer sig att det har blivit ett så populärt sätt att slå ihjäl tid för såväl unga som äldre entusiaster gällande kortspel.

Kortspel

Patiens online kontra fysiskt kortspel

Det finns många sidor på nätet som erbjuder patiensspel online. En av dem Patiens 123 där du enkelt kan koppla upp dig, via datorn, mobilen eller surfplattan.

Lägga patienser är ett utmärkt sätt att fördriva tid på och den digitala tekniken har gjort det enklare än någonsin tidigare. Det enda som behövs är en något sånär snabb och stabil uppkoppling.

Vid de tillfällen det inte finns någon uppkoppling att tillgå eller du helt enkelt vill dra ner på din online-tid, är det bara att packa upp kortleken och lägga upp korten.

Slumpen avgör för det mesta

En patiens kan bara sluta på två sätt, antingen går den ut eller så gör den det inte. Om den går ut vinner du, gör den det inte förlorar du.

Patiens kan liknas vid kortspel för en person, men till skillnad från kortspelen är det mer slumpen än skickligheten som styr utgången av patienser. Dock gäller samma generella regel i båda fallen; ju mer du övar desto bättre blir du på att styra de moment som inte avgörs av slumpen.