Hoppa till innehåll

Idioten Patiens

Idioten Patiens

Idioten Patiens är ett väldigt enkelt och avslappnade spel som passar perfekt när du vill fördriva lite tid. Du kan spela med en vanlig kortlek eller online direkt på din dator eller mobil. Den stora fördelen med detta är att du inte behöver blanda om korten om du förlorar en spelomgång.

Vad är Idioten Patiens?

Idioten är en patiens där du bara ska ha de fyra essen kvar på bordet när spelet är slut. Det börjar med att man blandar en vanlig kortlek på 52 kort och lägger ut fyra kort på bordet. Dessa ska ligga uppåtvända. Detta är till stora delar ett turbaserat spel, men det är fortfarande en rolig hjärngympa. Det är även ett populärt spel på många casinon utan licens, för den som vill spela om pengar.

Idioten Patiens spelinfo

  • Denna patiens är för 1 spelare
  • Du börjar alltid med fyra kort på bordet och resten i en plockhög
  • Du ska endast ha kvar fyra ess när spelet är slut, resten av korten slänger du under spelets gång.

Spelets regler

Idioten är ett väldigt enkelt spel som du snabbt kan lära dig. Här tar vi en närmare titt på de grundläggande reglerna och hur du gör för att få spelet att gå ut.

Så här spelar du Idioten Patiens

Börja med att identifiera vilka kort du kan ta bort på bordet. Om du till exempel har två kort med samma färg och ett kort har lägre rang (till exempel hjärter 8 och hjärter 3) kan du plocka bort det lägre kortet. Vill du ta bort ett kort behöver du bara klicka på det, så försvinner det ner i plockhögen. Du kan sedan dra ut ett nytt kort från plockhögen och lägga detta på den tomma rutan.

Grundregler och instruktioner för att vinna

Spelet går ut på att hela tiden plocka bort befintliga kort och ersätta dem med nya. Om du inte kan ta bort några fler kort har du förlorat och måste börja om. När du spelar online kan du bara klicka på ”nytt spel” och köra på en ny omgång. Det är en av flera fördelar med att spela online.

Målet med Idioten Patiens

Målet med spelet är att du bara ska ha fyra ess kvar på bordet för att gå med vinst. De andra korten ska du ha plockat bort under spelets gång.

Vanliga frågor och svar

Vad är Idioten Patiens?

Det är en klassisk patiens som du spelar med en kortlek på 52 kort. Målet med spelet är att bara sitta med fyra ess kvar på bordet.

Finns det variationer av Idioten Patiens?

Det finns några andra varianter av spelet som kan vara minst lika roliga. Det finns bland annat varianter där man kör med 5 högar istället för 4 stycken, inklusive Baronen. Då får du plocka bort alla kungar och kortkombinationer som bildar talet 13 tillsammans.

Hur lång tid tar det att spela en omgång av Idioten Patiens?

Det beror på hur lång tid du tar på dig och hur skicklig du är som spelare. Generellt så kan man säga att det tar mellan 5 till 15 minuter att spela en omgång av Idioten.

De senaste inläggen

Innehåll