Hoppa till innehåll

Ring of Fire

Ring of Fire

Det finns många roliga spel som bara spelas när det är alkohol inblandat. Ett av dessa är Ring of Fire. Efter som spelet spelas med alkohol i glasen kan det vara svårt att komma ihåg reglerna mellan gångerna. Därför ska vi gå igenom reglerna en extra gång.

Det är mer eller mindre tradition att spela spel när man är med sina vänner och tar ett glas. Det återspeglas inte minst i att det finns så många olika spel som endast spelas när man dricker. Det är ett kul sätt att spendera tid med sina vänner och något som definitivt höjer stämningen. Ett av de mest populära dryckesspelen är Ring of Fire.

Det är ett kortspel som många har spelat. Det är också ett sådant spel där det finns många varianter på reglerna. De kan skilja sig mellan olika städer och inte minst mellan olika sällskap. Men grunderna är de samma för alla varianter. Vi ska summera reglerna här, men var beredd på att de möjligtvis kan skilja sig lite från hur du har spelat det tidigare.

Så här spelar man Ring of Fire

För att spela detta spel så behöver man först och främst en komplett kortlek. Sen behöver man ett större glas eller tillbringare alternativt en karaff. Utöver detta behöver varje deltagare en egen, valfri, alkoholhaltig dryck. Glaset, eller det man valt att använda, ställs i mitten av bordet och kallas för dräparen.

Spelet börjar ed att varje deltagare häller en del av in dryck i dräparen. Runt glaset lägger man korten i en cirkel med baksidan upp. Den spelaren som är yngst runt bordet ska dra det första kortet. Man spelar sen spelet medurs, alltså att den personen som sitter till vänster om personen vars tur det just var tar nästa kort.

Detta betyder korten

Röda kort, alltså ruter och hjärter mellan två och sex innebär att man ger bort klunkar till en motspelare. Ett kort med valören två innebär två klunkar och så vidare. Om man får spader eller klöver, de svarta korten, ska man själv dricka så många klunkar som anges på kortet. Det gäller även här endast för korten två till sex.

Får man upp ett kort, oavsett färg, med valören sju så blir det toalettpaus för hela gänget. Om man får upp en åtta så kan man välja att behålla det för senare bruk. Genom att sätta tummen på bordskanten bryter man sedan spelet och delar ut det åtta klunkarna. Niorna är tema kort. Får man upp ett sådant så bestämmer den som dragit det ett tema. Om spelaren säger att temat är fotbollsklubbar i Italien ska varje spelare nämna en sådan. Man får inte säga en som redan nämnts.

Det som tvekar eller misslyckas säga något som passar in på temat får ta en klunk. Det är liknande regler med en tia och en knekt som innebär att man själv bestämmer regeln för tian och att man ska rimma på något om man får upp det senare kortet.

Får man upp en dam ska alla ta en klunk, en kung ska alla härma den som drog kortet och om man får ett ess ska alla dricka lika länge som den som drog kortet.

De senaste inläggen

Innehåll