Hoppa till innehåll

Finns i sjön

Cayenne

Få kortspel är så uppskattade och spelas av så många personer i olika åldrar som Finns i sjön, eller Finns i havet eller Gå och fiska som det också kallas. Det är ett kortspel som går fort att lära sig och som inte tar särskilt lång tid att spela. Barn kan spela spelet så fort de har lärt sig sifforna från 1-10 och kan identifiera och skilja de klädda korten åt.

Hur spelar man Finns i Sjön?

Finns i sjön regler är enkla att lära sig och det går att vara mellan två och fyra spelare. Hela kortleken används i spelet, några kort på handen och resten på bordet.

Den som ger delar ut fyra kort var till respektive spelare. De kort som blir över sprids ut med baksidan upp på bordet eller golvet mellan spelarna. korten utgör sjön. Spelet går ut på att samla på sig flest fyrtal.

Den som börjar frågar nästkommande spelar om exempelvis tvåor. Den tillfrågade spelaren lämnar över alla kort och den som frågar fortsätter tills den som blir tillfrågad inte har några av de efterfrågade korten kvar.

Vad händer om spelaren inte har de efterfrågade korten?

Om den tillfrågade spelaren inte har den efterfrågade valören, svarar spelaren: Det finns i sjön. Den spelare som frågat efter korten får då ta ett kort ur sjön och turen går vidare till nästa spelare.

Dett är ett bra och enkelt kortspel som passar alla åldrar och som är ett utmärkt sätt att fördriva en gråmulen höstdag eller en sjukdag med. Så länge man håller sig på en vindskyddad plats går det utmärkt att spela kortspelet på en altan eller ute i det fria.

De senaste inläggen

Innehåll