Hoppa till innehåll

Böcker för dig som vill bli bättre på kortspel

Böcker för dig som vill bli bättre på kortspel

Att vara bra på kortspel handlar om mer än bara tur. För att bli en framgångsrik kortspelare krävs det strategi, taktik och ibland även förmågan att läsa och förstå motståndarens beteenden. Ett av de bästa sätten att förbättra sina färdigheter på diverse kortspel är att läsa böcker som djupdyker i dem.

Drömmer du om att bli en riktigt bra kortspelare? I den här artikeln ger vi dig tips på några böcker som kan hjälpa dig att bli en bättre kortspelare.

The Harp Handbook

I boken “The Harp Handbook” som skrivits av Steve Baker får läsaren en omfattande guide till hur du blir bättre på spelet. Boken är utformad på ett sätt som gör att den inte bara hjälper nybörjare med grunderna utan också gör erfarna harpaspelare bättre. Den täcker allt från grundläggande tekniker till avancerade spelstrategier.

Harpan är ett anrikt kortspel som har en flera hundra år lång historia bara i Sverige, vilket gör det extra roligt att spelet lyckats hålla sig relevant genom digitaliseringen. Du som vill kan spela harpan gratis här för att öva på dina färdigheter.

The Theory of Poker

Denna klassiska bok av David Sklansky är den första varje ambitiös pokerspelare måste läsa. I den tittar Sklansky närmare på grundläggande strategier som är avgörande för att förstå spelet, men inte utan att gå in på mer avancerade strategier, såsom hur man spelar mot olika typer av motståndare.

På ett spännande sätt tar Sklansky även fram olika scenarier där han leder läsaren genom hur han skulle agera utifrån de händer han tilldelas. Med andra ord ger “The Theory of Poker” läsaren en häftig inblick i hur ett proffs agerar i stundens hetta.

Harrington on Hold’em

En annan bok om poker som måste lyftas fram av den som skrivits av Dan Harrington. Den fokuserar på den mest populära pokervarianten Texas Hold’em för att ge läsaren en djupare förståelse för spelet.

“Harrington on Hold’em” är den typen av generationsbok som – trots att den har flera år på nacken – fortfarande lyckas hålla sig relevant för spelare runt om i världen.

The Card Player’s Bible

Vill du ha en bok som täcker en mängd olika kortspel snarare än att djupdyka i ett specifikt? Då finns “The Card Player’s Bible” av Ben Cross, som täcker över ett hundra olika kortspel som spelas världen över.

Det ska dock understrykas att även om boken täcker en mängd spel, så skrapar den inte bara skrapar på ytan. Här ges läsaren detaljerade regler och strategier för varje spel. Den innehåller också en översikt av kortlekar och ett segment om hur man spelar kortspel online.

The Art of War

Det här boktipset kan tyckas vara lite överdramatiskt, men faktum är att det finns principer man kan ta med sig in i sitt spelande. “The Art of War” av Sun Tzu handlar inte om kortspel direkt, men fokuserar på ämnen som strategi, taktik och att förutse motståndarens drag, vilket kan vara avgörande för att vinna i kortspel. Kan betraktas som ett bonustips att testa på.

De senaste inläggen

Innehåll